• Lorem ipsum

Routine: Ik ga de strijd aan met rimpels!

21 Nov 2019
door Petra van Skinpharma

Nu ik bijna 40 ben, begin je toch echt de eerste rimpels te zien. Al jaren gebruik ik allerlei verzorgingsproducten passend bij de leeftijd, maar hyaluronzuur heb ik nog niet geprobeerd. Eerst zal ik wat vertellen over dit ingrediënt.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zorgt er voor dat je huid er glad en jong uitziet. Als je ouder wordt, vertraagt de aanmaak van hyaluronzuur. Door de afname van die productie, wordt je huid minder stevig en ontstaan er rimpels.

Hyaluronzuur bestaat in 2 soorten: hoog- en laagmoleculair. Hoogmoleculair Hyaluronzuur is een groot molecuul dat op je huid blijft liggen. Deze is dan ook actief in de bovenste huidlagen. Het vocht in je huid wordt vastgehouden, waardoor deze gehydrateerd aanvoelt.
Laagmoleculair Hyaluronzuur is een veertig keer kleinere molecuul. Deze lange keten kan daarom veel dieper in je huid doordringen, daar waar diepere rimpels ontstaan. In die diepere huidlaag bindt het zich aan vocht en stimuleert het de huideigen aanmaak van Hyaluronzuur.

Eucerin zegt hierover: "Eucerins unieke mix van hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur en glycine-saponine zorgt voor een gerichte aanpak om zelfs de diepste rimpels zichtbaar te verminderen, zodat de huid er jonger uitziet."

Dit wilde ik natuurlijk graag testen, hopelijk werkt het net zo goed als dat ze zeggen!

Ik ga het nieuwe serum van Eucerin testen, de Eucerin Hyaluronfiller Vitamine C Booster. Deze bevat naast hyaluronzuur ook pure en actieve vitamine C, deze zorgt dan weer voor de aanmaak van collageen. En daarnaast gebruik ik de dagcrème van dezelfde lijn. 

In de ochtend maak ik eerst mijn gezicht schoon met een tonic. Daarna gebruik ik het serum. Het is een klein potje/flesje. Als je het flesje de eerste keer gebruikt moet je aan de onderkant eerst een folie verwijderen. Je drukt 2x aan de onderkant om de vitamine C poeder vrij te geven en daarna nog even schudden. Dan is het serum klaar om gebruikt te worden. Er komt niet veel uit het flesje, maar het smeert goed uit. Ik smeer het vooral op de plekken waar de rimpels zijn. Dit laat ik ongeveer een half uur zo intrekken. Geen idee of dat nodig is, maar dit voelt voor mij goed op deze manier.

Voordat ik de deur uit ga gebruik ik de dagcrème met SPF30. De hoge factuur vind ik belangrijk, dit beschermt mijn huid voldoende tegen UVA/B. Sinds ik kinderen heb let ik hier goed op en zorg ervoor dat het hele gezin het hele jaar door een product met SPF gebruikt. Na de dagcrème breng ik mijn make-up aan en ben ik klaar voor de dag!

Ik gebruik de producten nu 3 dagen en het bevalt goed. Er zit een lichte geur aan, maar zeker niet overheersend. De serum en crème zijn gemakkelijk aan te brengen en smeren goed uit. Mijn huid lijkt wel iets meer te stralen, maar het echte resultaat is natuurlijk pas over een aantal weken te zien (hoop ik). 

Daarom over 2 weken een update!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »