• Lorem ipsum

Tutorial: Party Make-up

6 Dec 2019
door Petra van Skinpharma

De feestdagen staan voor de deur en daar hoort natuurlijk een mooie make-up bij! Zelf begin ik daar al een paar weken van te voren over na te denken. Wat trek ik aan en welke make-up zal ik dragen? Wil je ook een mooie make-up aanbrengen voor de feestdagen, maar heb je geen idee hoe? Lees dan verder en ik weet zeker dat het lukt!

Reinigen en verzorgen

Een mooie make-up begint met een goed gereinigde huid. Breng daarna je dagverzorging aan. Begin pas met het aanbrengen van je make-up als je dagcrème goed is ingetrokken.

Foundation aanbrengen voor een egale basis

Breng na je dagverzorging je foundation aan. Foundation breng je met een kwast, je vingertoppen of vochtige beauty blender aan. Breng een beetje foundation aan op de plekken waar het nodig is. Denk aan wangen, kin en voorhoofd. Rond de ogen kun je beter niet teveel aanbrengen, want hierdoor worden rimpels geaccentueerd. Let op je kaaklijn, haargrens en aansluiting met je oren, zodat je geen scheidingslijnen ziet. Vervaag de foundation daarom goed.

 

Concealer/corrector: camoufleren van oneffenheden
consealer

Bij het egaliseren van je huid hoort ook het wegwerken van oneffenheden met een concealer of correctiestick. Denk aan roodheid (ook wel couperose), wallen, donkere kringen onder je ogen, pukkeltjes en pigmentvlekjes. Concealer is huidkleurig en is een tint lichter dan je eigen huids kleur. Een correctiestick heeft een andere kleur dan je huidskleur en is de tegenhanger van de kleur, die je wilt camoufleren. Zo is er voor blauwe wallen een roze kleur, voor donkere kringen oranje en die tegen roodheid heeft een groenige kleur. Breng de concealer aan en dep de concealer daarna met je vinger. Zo versmelt de kleur beter in je huid. Heb je last van verkleuring zoals blauwe wallen? Breng eerst wat correctiestick aan, even laten intrekken en daarna je huidkleurige concealer aanbrengen.

 

Fixeren van foundation en/of concealer

Na het aanbrengen van foundation en concealer ga je de huid afpoederen. Dit doe je om vlekken te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een transparante, losse poeder. Strooi een klein beetje ervan in de deksel en breng het met een grote kwast lichtjes aan.  De ruimte onder je ogen kun je het beste fixeren met een kleine, zachte kwast. Even aantippen met poeder en klaar. 

Bronzer aanbrengen voor een gezond kleurtje

Breng hierna een bronzer op. Kies een bronzer net iets donkerder dan je eigen huid. Een bronzer geeft je huid een kleurtje op plekken waar de zon van nature op valt. Vooral in de winter geen overbodige luxe. Gebruik niet teveel bronzer, dep de kwast in de bronzer en tik overtollig poeder af. Breng de bronzer dan aan op de bovenkant van je voorhoofd, je jukbeenderen en naar beneden toe naar je kaaklijn. In principe creëer je aan beide zijden van je hoofd een '3' vorm. Kleurt je huid in de zon eerder rozig dan goudbruin, kies dan een poeder met een roze of perzikachtige ondertoon. Kleurt je huid goudbruin, kies een poeder met een gouden ondertoon. Heb je een olijfkleurige huid? Ga dan voor tinten als goud of koper. 

 

Wenkbrauwen in vorm brengen

Borstel je wenkbrauwen in model. Met een wenkbrauwpotlood met een scherpe punt kun je extra haartjes bijtekenen en met een poeder kun je je haartjes meer kleur geven. Gebruik een kleur die net iets lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen. Voor een partylook kun je wat meer aanbrengen, omdat er dan minder licht is en alle make-up iets meer geaccentueerd mag worden. Borstel na het aanbrengen van poeder of potlood na met een wenkbrauwborstel voor het meest natuurlijke effect. Fixeer je wenkbrauwen eventueel met wat (transparante) wenkbrauwgel.

 

Oogschaduw aanbrengen

Voor een party make-up kan je eigenlijk alle kleuren oogschaduw gebruiken. Net wat je mooi vindt en wat bij je outfit past. Breng een basiskleur aan op je hele ooglid. Breng daarna een donkere kleur aan om de oogvorm te benadrukken, dus iets buiten je bewegende ooglid. Daarna een lichtere kleur uitstrijken over het bewegende ooglid en naar de buitenste hoek toe laten vervagen om je blik diepte te laten geven. Om de look extra feestelijk te maken kan je als finishing touch een lichte (glans)kleur aanbrengen midden op je bewegend ooglid. Ga voor matte oogschaduwkleuren bij een rijpere huid.

 

Oogpotlood of (gel) eyeliner

Om je ogen te laten spreken, kun je een potlood of eyeliner gebruiken. Een donkerbruin lijntje geeft een natuurlijk effect en raad ik aan bij een lichte haarkleur en voor overdag. Voor ’s avonds is zwart ook mooi. Trek met een kohlpotlood of (waterproof) gel eyeliner vanaf de buitenste ooghoek van je wimperrand tot net over het midden een lijn. Zorg dat je goed tussen de wimperharen kleurt. Zo krijgt je wimperlijn meer contrast zonder dat je teveel ziet dat je make-up op hebt. Voor je feestje kan de lijn natuurlijk dikker, net wat bij je past.

Mascara aanbrengen voor extra mooie wimpers

Breng de mascara voorzichtig op. Zorg er voor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet begint en trek de borstel geleidelijk met een zigzaggende beweging door de wimpers. Zo bedek je de wimperhaartjes optimaal en geef je ze meteen een lift. Wil je meerdere lagen aanbrengen? Kam je wimpers tussendoor met een wimperborstel. 

Blush

Breng deze aan met een blush kwast. Zorg dat er niet teveel poeder op je kwast zit, tik de overtollige poeder eerst af. Voor het meest natuurlijke effect breng je de blush aan op je jukbeenderen.  Blend iets naar buiten richting de bronzer voor een mooie overgang.

Lippenstift aanbrengen

Breng de lipstick in normale hoeveelheid aan. Belangrijk is om de lipstick precies aan te brengen. Dit kun je doen door je mond te openen waardoor je je lipstick precies aan kunt zetten op de lippen. Of je kunt gebruik maken van een lippencil. Door een kwastje te gebruiken kun je preciezer te werk gaan en kom je overal gemakkelijker bij, maar het kost wel iets meer tijd.

Veel plezier op je feestje!                                                           

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »